Voormalig ploeggenoot Kuyt gezocht vanwege dodelijke schietpartij

28 september 2021 – Een zeer opmerkelijk bericht vanuit Turkije: voormalig Fenerbahce-speler Sezer Öztürk wordt gezocht door de politie. De oud-voetballer wordt ervan verdacht een man te hebben doodgeschoten bij een verkeersruzie. Hij is vooralsnog voortvluchtig, maar een arrestatiebevel is wel gedeeld.

Voormalig ploeggenoot Kuyt gezocht vanwege dodelijke schietpartij

Dat schrijven diverse Turkse media over het incident dat zondag 19 september plaatsvond. Het slachtoffer zou de weg hebben geblokkeerd voor Öztürk, die daarop ontstak in woede. Hij pakte een pistool en opende het vuur op het groepje mensen dat eromheen stond. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden, vier mensen raakten gewond.

Guus Hiddink riep de in Duitsland geboren Öztürk ooit op bij de nationale ploeg van Turkije en nam hem in 2010 mee op trainingskamp, al zou het nooit tot een officiële interland komen. In zijn periode bij Fenerbahce speelde hij ook nog even samen met Dirk Kuijt. Of Öztürk momenteel op de vlucht is voor de politie of al is vertrokken uit Turkije, is nog onbekend.

De 35-jarige oud-profvoetballer speelde in het verleden voor onder anderen Bayer Leverkusen, Beerschot, 1. FC Nürnberg, Manisaspor, Fenerbahce, Besiktas, Istanbul Basaksehir en sloot af bij Eskisehirspor. Hij stopte als voetballer omdat hij flink aangekomen was en een bokscarrière zou zijn begonnen.

Eredivisie

gerelateerd