Pochettino over ruzie tussen Mbappé en Neymar, Messi terug

28 september 2021 – Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino heeft een brandje moeten blussen tussen Neymar en Kylian Mbappé. Volgens liplezers zou laatstgenoemde na zijn wissel tegen Montpellier HSC hebben geklaagd over zijn Braziliaanse ploeggenoot en zou sowieso flink balen van het Spaanstalige deel van de Franse sterrenselectie. Volgens de Argentijnse coach is er echter niks groots aan de hand.

Pochettino over ruzie tussen Mbappé en Neymar, Messi terug

Dat vertelde Pochettino tijdens de persconferentie na onrust in de Franse media. Die zouden de gesproken woorden van Mbappé aan ploeggenoot Idrissa Gueye hebben laten vertalen. Daaruit kwam de ergernis over Neymar naar voren, die ook nog eens 'zwerver' zou zijn genoemd. Volgens Poch, die met allebei sprak, is de kou echter alweer volledig uit de lucht.

"Soms kan een klein incident een grote golf veroorzaken. Maar dat is meer iets voor de buitenwereld. Het was een klein probleem, verder niets", deed de oefenmeester het af als een nietszeggend akkefietje. "Ik heb met beide heren gesproken en ze hebben het er samen ook over gehad. Op de beelden zie je ook vaak genoeg dat ze het wel naar hun zin hebben op de training samen."

Dat Mbappé een aflopend contract heeft, is een extra pikant feitje in deze hele soap. Volgens het Spaanse AS heeft de Franse aanvaller het steeds minder goed naar zijn zin in Parijs en zou hij balen van de Spaanstalige clique, met naast Neymar ook nog Lionel Messi, Ángel Di Maria, Leandro Paredes, Mauro Icardi en bijvoorbeeld trainer Mauricio Pochettino. Volgens het Spaanse medium is de kans daardoor steeds groter dat hij naar Real Madrid zal verkassen na dit seizoen. In de afgelopen transferwindow werd een bod van de Madrilenen van meer dan tweehonderd miljoen euro nog afwezen. 

Lees ook: Pochettino steunt Messi: ''Normaal dat hij zich nog niet thuisvoelt"

Overigens zijn zowel Mbappé als Neymar gewoon opgeroepen voor de wedstrijd in de Champions League tegen Manchester City. Ook de laatste week geblesseerde Lionel Messi is fit genoeg om in actie te komen in de absolute kraker en zit bij de wedstrijdselectie. Keeper Gianluigi Donnarumma is ook opgenomen bij de selectie en gaat spelen, zo kondigde Pochettino aan. Dat betekent zijn debuut in het miljardenbal.


UEFA Champions League

gerelateerd