Goed nieuws bij Feyenoord over Pedersen, Diemers en Nelson

28 september 2021 – Feyenoord-trainer Arne Slot heeft dinsdagochtend goed nieuws gekregen in aanloop naar de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag. Rechtsback Marcus Pedersen, die afgelopen weekend ontbrak tegen NEC vanwege een lichte blessure, traint weer volop mee en lijkt gewoon inzetbaar donderdagavond. 

Goed nieuws bij Feyenoord over Pedersen, Diemers en Nelson

Dat schrijft RTV Rijnmond. De verdediger viel tegen PSV uit na een hevige botsing, maar stond enkele dagen later tegen sc Heerenveen weer gewoon op het veld. Uit die wedstrijd kwam de Noor echter ook niet fit, waardoor hij tegen NEC ontbrak bij de wedstrijdselectie van Slot en werd vervangen in de basiself door Lutsharel Geertruida. De schade bij Pedersen was echter niet groot, want dinsdagochtend trainde hij weer volop mee.

Dat gold ook voor de van Arsenal gehuurde Reiss Nelson, die sinds zijn komst naar De Kuip nog niet eenmaal bij de wedstrijdselectie zat. Volgens Slot was de aanvaller nog niet wedstrijdfit en werd hij om die reden dan ook nog niet gebruikt. Dat hij in elk geval volop meetraint is ook een opsteker voor de oefenmeester, al zal Nelson niet aan de aftrap staan donderdagavond in De Kuip.

Lees ookDit deden de opponenten van Ajax, AZ, PSV, Feyenoord en Vitesse

Datzelfde geldt voor middenvelder Mark Diemers. Sowieso maakte hij al geen onderdeel meer uit van de plannen van Slot en leek derhalve afgelopen zomer op weg naar de uitgang. Maar een knieblessure gooide roet in het eten van een transfer en betekende bovendien dat hij inmiddels bijna twee maanden buitenspel staat. Ook Diemers heeft de dinsdag training weer hervat, maar doet dat nog wel individueel en buiten de rest van de selectie van Feyenoord.

Feyenoord

gerelateerd