PEC Zwolle krijgt volgende domper met vooronderzoek KNVB

28 september 2021 – Het toch in de problemen verkerende PEC Zwolle heeft opnieuw een tegenvaller geïncasseerd. Er is dinsdag namelijk een vooronderzoek ingesteld tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Aanleiding is het gedrag van de supporters in twee uitwedstrijden: tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Voor laatstgenoemde duel gaat de club zelf in onderzoek. 

PEC Zwolle krijgt volgende domper met vooronderzoek KNVB

Dat heeft PEC Zwolle dinsdagochtend laten weten. In Deventer was er veel onrust in het uitvak, dat in de clinch lag met de thuissupporters. In totaal werd de derby tegen Go Ahead Eagles tweemaal stilgelegd en ook afgelopen weekend tegen FC Utrecht ging het mis bij de uitsupporters. De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar het duel in Deventer, maar de club wil zelf ook onderzoek naar de twee uitduels.

'Samen met de lokale vierhoek wordt er nu onderzocht wat er exact in beide stadions heeft afgespeeld. Daarbij wordt zowel gekeken naar de rol van onze uit- en de thuissupporters, alsmede naar de acties van het beveiligend personeel', schrijft de Eredivisie-club over de ontwikkelingen in Overijssel. 'Vanzelfsprekend keuren wij als club elke vorm van ontoelaatbaar gedrag af en nemen wij passende maatregelen wanneer dit mensen gelieerd aan de club betreft.'

Lees ook: Het is weer raak: Go Ahead - PEC twee keer stilgelegd

PEC Zwolle staat momenteel onderaan de Eredivisie en moet mogelijk dus vrezen voor straffen vanwege het gedrag van de eigen fans in andere stadions. Voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen kwam de club wel met een actie: het wil het MAC3PARK stadion vol krijgen komend weekend. De meest goedkope kaarten zijn slechts 7,50 euro en de tickets zijn daarvoor in de vrije verkoop gegaan. 

Eredivisie

gerelateerd