Met deze elf begint Ajax aan eerste thuisduel Champions League

28 september 2021, 17:39

De opstelling van Ajax voor het thuisduel in de Champions League tegen Besiktas is bekend. De meest opvallende beslissing is daarin dat Steven Berghuis zijn basisplaats behoudt en Davy Klaassen dus opnieuw op de bank plaatsneemt. Verder kent de formatie van trainer Erik ten Hag weinig verrassingen.

Zo stuurde de trainer dus dezelfde elf namen het veld in als afgelopen weekend tegen FC Groningen (3-0 winst). Helemaal vanzelfsprekend was dit niet, want met de terugkeer van Klaassen moest Ten Hag keuzes maken. De middenvelder is normaal gesproken een vaste kracht in zijn elftal, maar bij zijn afwezigheid deed Steven Berghuis het bijzonder goed als tien.

Bovendien speelt op zijn oorspronkelijke plek, rechtsbuiten, de eveneens in vorm verkerende Antony. De Braziliaan staat ook gewoon aan de aftrap, net als aanvoerder Dusan Tadic en de tegen Sporting Portugal (1-5 winst) vier keer trefzekere Sébastien Haller. Ryan Gravenberch en Edson Álvarez vormen samen met Berghuis het middenveld.

Remko Pasveer, die er tegen Sporting twee keer niet goed uit zag, krijgt bij afwezigheid van eerste keeper Maarten Stekelenburg nog altijd de voorkeur boven talent Jay Gorter. Achterin houdt Daley Blind Nicolas Tagliafico nog steeds op de bank, terwijl Jurriën Timber en Lisandro Martínez de achterhoede compleet maken. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Tadic

Opstelling Besiktas: Destanoglu; Rosier, Saatci, N'Sakala, Meras; Ucan, Josef, Bozdogan; Karaman, Batshuayi, Yilmaz

Reserves Ajax: Gorter, Setford; Schuurs, Klaassen, Neres, Danilo, Rensch, Labyad, Kudus, Taylor, Daramy, Tagliafico

Reserves Besiktas: Gunok; Delibas, Ozyakup, Tiknaz, Töre, Vardar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen