Dumfries krijgt eerste CL-basisplaats tegen oud-Ajacied

28 september 2021, 17:55

Denzel Dumfries staat vanavond voor het eerst als Inter-speler aan de aftrap van een Champions League-duel. Van zijn zes duels tot nu toe voor zijn nieuwe club was er slechts één als basisspeler, maar tegen Shakhtar Donetsk mag de rechtsback het dus opnieuw laten zien. Ook landgenoot Stefan de Vrij staat uiteraard aan de start van het duel.

Dumfries krijgt tegen Shakhtar de voorkeur boven Matteo Darmian, die de afgelopen wedstrijden op zijn plaats startte. Het is niet de enige wijziging die trainer Simone Inzaghi doorvoert: ook Hakan Calhanoglu en Ivan Perisic hebben hun basisplaatsen af moeten staan. Matias Vecino en Federico Dimarco zijn hun vervangers.

De overige namen van Inter zijn hetzelfde. De Vrij vormt samen met Milan Skriniar en Alessandro Bastoni de bekende driemansdefensie voor het doel van keeper Samir Handanovic. Edin Dzeko en Lautaro Martínez zijn de twee spitsen van Inter.

Aan de kant van Shakhtar staat overigens ook nog een oude Eredivisie-bekende in de basis. Voormalig Ajax-spits Lassina Traoré scoorde dit seizoen al zes keer in zeven officiële wedstrijden voor de Oekraïense topclub en moet de ploeg ook tegen Inter aan doelpunten gaan helpen. 

Opstelling Shakhtar Donetsk: Pyatov; Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily; Maycon, Stepanenko, Alan Patrick; Pedrinho, Traoré, Solomon

Opstelling Inter: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Vecino, Dimarco; Dzeko, Martínez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen