Ajax dankt Berghuis bij eenvoudige zege op gehavend Besiktas

28 september 2021, 20:37

Ajax staat er na twee groepswedstrijden in de Champions League uitstekend voor in groep C. De Amsterdammers rekenden in de eigen Johan Cruijff ArenA eenvoudig af met Besiktas en staan na twee duels al op zes punten. De Turken mochten niet klagen dat het bij 2-0 bleef in Amsterdam.

Ten Hag moest voorafgaand aan de wedstrijd een grote knoop doorhakken. De oefenmeester begon de afgelopen weken bij afwezigheid van Davy Klaassen met Steven Berghuis op het middenveld. Klaassen is inmiddels weer fit, maar toch besloot Ten Hag opnieuw met Berghuis in de basis starten. Besiktas was op zijn beurt zwaar gehavend naar Amsterdam gekomen. De Turkse grootmacht moest het doen zonder een groot aantal basisspelers. Gelukkig voor trainer Sergen Yalcin kon hij wel een beroep doen op de van Chelsea gehuurde spits Michy Batshuayi.

De 1-0 liet vervolgens niet lang op zich wachten. Na een handige actie kon Dusan Tadic de geheel vrijstaande Berghuis bedienen in de zestien van Besiktas. De middenvelder nam de bal snel aan en verzorgde met een fraaie schuiver de openingstreffer. Ajax kreeg in het restant van de eerste helft kansen op meer, maar Sébastien Haller en Tadic hielpen grote kansen om zeep. Vlak voor de thee sloeg de gastheer alsnog toe. Haller dook bij een scherpe voorzet van Berghuis op bij de eerste paal en slaagde er nu wel in om de 2-0 achter Ersin Destanoglu te werken.

Ajax liet er in de openingsfase van het tweede bedrijf geen gras over groeien en Destanoglu moest redding brengen op een kopbal van Haller. Aan de overkant dook Batshuayi uit het niets maar weer eens op. Hij stond wederom randje buitenspel en vuurde hoog over. Ajax bleef slordig voetballen en kwam amper tot kansen. Dat leek te resulteren in een treffer voor Besiktas. Kenan Karaman dacht zwak verdedigen van de thuisploeg af te straffen, maar scheidsrechter Benoît Bastien had al gefloten voor een overtreding van de Turkse aanvaller.

Over drie weken hervatten Ajax en Besiktas op dinsdag 19 oktober hun avontuur in de Champions League. Voor de manschappen van Ten Hag wacht dan een thuiswedstrijd (21.00 uur) tegen Borussia Dortmund. Besiktas moet in eigen stadion op zoek naar de eerste punten. De Turken spelen dan om 18.45 uur tegen Sporting CP.

Opstelling en beoordelingen*

Ajax: Remko Pasveer 6; Noussair Mazraoui 6.5, Jurriën Timber 6.5, Lisandro Martínez 6.5, Daley Blind 6.5; Ryan Gravenberch 6.5, Edson Álvarez 6, Steven Berghuis 7.5 (71. Davy Klaassen -); Antony 7 (71. David Neres -), Sébastien Haller 6.5, Dusan Tadic 7.

Man of the Match: Steven Berghuis

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen