Boskamp kritisch op Ajax: "Tweede helft niet om aan te gluren"

28 september 2021, 21:15

Ajax sprankelde in de eerste helft tegen Besiktas, maar na rust deden de Amsterdammers het een stuk rustiger aan. Besiktas maakte na rust de aansluitingstreffer bij een 2-0 stand, maar het doelpunt ging niet door wegens een onregelmatige duw op Jurriën Timber. Volgens Jan Boskamp, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart was er echter weinig aan de hand toen de arbiter op zijn fluitje blies.

Boskamp denkt dat 'niemand iets zou zeggen' als de situatie niet werd afgefloten. "Het is een duw aan de zijkant, een schouderduw. Als hij niet fluit en de actie laat doorlopen, krijg je een VAR-check en wordt het doelpunt normaal gesproken niet afgekeurd", haakt Sneijder in bij RTL. Van der Vaart komt bij Ziggo Sport tot eenzelfde conclusie. "Ik weet niet wat die scheids gezien heeft, maar normaal wacht je even of de bal erin gaat. Ik vond hier niks aan de hand, eerlijk gezegd."

Besiktas maakte het afgekeurde doelpunt in een fase waarin Ajax minder goed in de wedstrijd zat. Boskamp noemde het optreden na rust 'heel matig' van de thuisploeg. Ze gingen moeilijk doen, hakjes geven en zo. Besiktas kwam zelfs een beetje in de wedstrijd. De tweede helft was niet om aan te gluren. Je loopt zo te klooien in de tweede helft. Je hebt mogelijkheden om nog verder uit te lopen. Ze kregen daar nog twee of drie mogelijkheden voor."

Sneijder ergerde zich minder aan de technische hoogstandjes. "Dat is ook een beetje inherent aan zo'n wedstrijd. Je staat met 2-0 voor en het gaat vrij gemakkelijk. Dan ga je toch een beetje pielen. Het gaat uiteindelijk om het resultaat. Ik had zelfs het gevoel dat ze in de tweede helft een stapje terug deden en er niet meer zoveel energie in staken. Ze gingen gewoon lekker voetballen en wisten dat de wedstrijd binnen was", besluit de oud-voetballer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen