Messi laat wereldklasse zien tijdens heerlijke CL-kraker

28 september 2021, 23:15

Lionel Messi heeft voor het eerst zijn wereldklasse laten zien in het shirt van Paris Saint-Germain. Uitgerekend in de Champions League-kraker tegen het Manchester City van zijn oude trainer Pep Guardiola maakte hij op fenomenale wijze het eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. De wedstrijd eindigde in 2-0, nadat eerder Idrissa Gueye de score al had geopend.

Hét Champions League-affiche van deze speelronde was uiteraard de kraker tussen PSG en Manchester City. Sowieso al een wedstrijd om naar uit te kijken, maar dat werd nog eens versterkt door de terugkeer van Lionel Messi. De Argentijn miste de laatste twee duels van zijn ploeg, maar maakte het supertrio voorin met Neymar en Kylian Mbappé precies op tijd weer compleet.

Toch was het niet een van die drie die PSG al na acht minuten op voorsprong zette. Idrissa Gueye was de verrassende eerste doelpuntenmaker. Nadat passes van zowel Mbappé als Neymar via een been van richting veranderd werden, viel de bal perfect voor de Senegalese middenvelder. De grootste kans om de score weer gelijk te trekken kreeg City halverwege de eerste helft, maar nadat Raheem Sterling een voorzet op de lat kopte, was de eigenlijk niet te missen rebound wonderbaarlijk genoeg niet voor Bernardo Silva besteed...

Zo slaagde City er niet in om de - misschien wel verdiende - gelijkmaker te maken. Waar The Citizens dat nalieten, was het Messi's moment om te schitteren. Zijn eerste treffer voor PSG had hij bijna niet mooier kunnen maken: de Argentijn zette een dribbel in en ging daarna een combinatie aan met Mbappé, om vervolgens snoeihard binnen te schieten.

Het was het absolute hoogtepunt bij de 2-0 zege van de Parijzenaren, die zich daarmee hebben gerevancheerd na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in Brugge. Het staat daarmee op vier punten uit twee wedstrijden. Dat is één meer dan City, dat in de openingswedstrijd met 6-3 te sterk was voor RB Leipzig. 

RB Leipzig - Club Brugge 1-2

In dezelfde poule staat ook Club Brugge na twee duels knap op vier punten. Na het gelijkspel tegen PSG werd nu RB Leipzig met 1-2 verslagen. Christopher Nkunku - de man van de hattrick tegen City - schoot de Duitsers nog wel op voorsprong, maar zag Hans Vanaken en Mats Rits de eindstand nog voor rust in het voordeel van Brugge beslissen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen