Sprookje FC Sheriff gaat door met winst op Real Madrid

28 september 2021, 23:04

Nieuwkomer Sheriff stuntte in de eerste wedstrijd al door Shakhtar Donetsk te verslaan en zorgde nu weer voor een grote schok. Real Madrid werd in eigen huis verrassend verslagen in de slotfase van het duel: 1-2. Dat terwijl de ploeg van Carlo Ancelotti op jacht was na de zege in de laatste twintig minuten.

Jasurbek Yakhshiboev klopte Thibaut Courtois met een uitstekende kopbal na 25 minuten spelen. De grote uitblinker bij de Moldavische ploeg stond echter onder de lat. Giorgos Athanasiadis werd pas na 65 minuten geklopt nadat Karim Benzema een strafschop mocht nemen. Vinícius Júnior ging naar de grond en kreeg de penalty mee, nadat hij twee minuten eerder ook al in het strafschopgebied lag. Toen vond de arbiter het te licht om de bal op de stip te leggen. Na de gelijkmaker roken de Madrilenen bloed, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Sébastien Thill schoot de bal weergaloos in de kruising.

FC Porto - Liverpool 1-5

Jürgen Klopp en zijn mannen hebben uitstekende zaken gedaan in de Champions League. FC Porto werd met 1-5 aan de kant gezet. Mohamed Salah en Roberto Firmino werden de grote mannen met beide twee treffers. De Egyptenaar scoorde na achttien minuten de openingstreffer en zorgde na een uur spelen ook voor de derde goal van de Engelse topclub. Tussen die goals door wist ook Sadio Mané zijn treffer mee te pikken. Mehdi Taremi leek de spanning terug te brengen met de 1-3, maar lang duurde dat niet. Twee minuten laten bracht Firmino de marge weer op drie, waarna hij ook de laatste treffer voor zijn rekening nam. Het betekent dat de ploeg zes punten heeft na twee duels.

AC Milan - Atlético Madrid 1-2

De Milanezen kwamen na twintig minuten in eigen huis op voorsprong via Rafael Leão, nadat Ante Rebic al een grote mogelijkheid om zeep hiel oog in oog met doelman Jan Oblak. Lang duurde de feeststemming niet: tien minuten later moest de thuisploeg door met tien man doordat Franck Kessié zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Marcos Llorente. De Spaanse landskampioen rook bloed, maar lang leek de ploeg van Diego Simeone toch zonder resultaat van het veld te stappen. Totdat Antoine Griezmann in de 84e minuut opstond met de gelijkmaker. Het werd nog beter voor de bezoekers, want in de blessuretijd zorgde Luis Suarez voor de driepunter vanaf de penaltystip.