Eerste treffer Malen brengt Dortmund weer naast Ajax

28 september 2021, 23:07

Borussia Dortmund lijkt met Ajax te gaan concurreren om de koppositie in groep C van de Champions League. Net als de Amsterdammers staat die ploeg op de maximale zes punten uit twee wedstrijden, nadat het met 1-0 wist te winnen van Sporting Portugal. Donyell Malen koos een perfect moment uit om zijn eerste Dortmund-treffer te maken en kroonde zich tot matchwinner.

Vooraf was de vraag nog wie bij afwezigheid van de nog steeds geblesseerde Erling Haaland voor de doelpunten moest gaan zorgen. Dortmund zou ook buiten de Noor genoeg scorend vermogen in huis moeten hebben, maar slaagde er afgelopen weekend niet in om het net te vinden toen het met 1-0 onderuit ging bij Borussia Mönchengladbach. Naast Malen was de taak vandaag aan de van een blessure teruggekeerde aanvoeder Marco Reus en Thorgan Hazard. 

Het was dus echter Malen die opstond toen het nodig was. De Oranje-international was na zes wedstrijden nog op zoek naar zijn eerste treffer in dienst van Dortmund, maar wist na 37 minuten wél het net te vinden. Hij kreeg de bal mee van Jude Bellingham en schoof 'm uiterst beheerst langs de keeper de verre hoek in. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd blijken, maar was daarmee wel genoeg voor drie belangrijke punten.

Zo is ook Dortmund na twee wedstrijden nog foutloos in groep C en moet het alleen op doelsaldo Ajax boven zich blijven dulden. De Amsterdammers zette in de vorige speelronde immers een veel ruimere 1-5 zege op Sporting neer en deden het met een 2-0 zege ook beter tegen Besiktas, waar Dortmund met 1-2 van won. Het duel op 19 oktober zal echter een stuk belangrijker zijn voor beide ploegen. Dan treffen de twee favorieten in de poule elkaar in de Johan Cruijff Arena voor het eerst. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen