Ten Hag geniet, maar heeft ook kritiekpunt over Ajax

29 september 2021, 08:05

Erik ten Hag is tevreden over het optreden van zijn ploeg. Ajax versloeg in eigen huis ook Besiktas en heeft daardoor na twee speelronden in de Champions League de volle buit te pakken. Ten Hag zag zijn ploeg negentig minuten lang domineren, maar het zichzelf uiteindelijk nog te lastig maken. Dat moet beter, constateert de succescoach.

"Kansen verzilveren, dat is en blijft een dingetje bij ons", zag Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport. "We missen te veel mogelijkheden. Mensen vragen wel eens of dit Ajax nog beter kan. Maar het moet echt beter. Dortmund is onze volgende tegenstander in de poule. Dat lijkt me onze sterkste tegenstander. Dan zullen we echt beter met de kansen moeten omgaan."

"Na de bal op de paal van Besiktas hebben we de wedstrijd totaal naar onze hand gezet", vertelde Ten Hag in gesprek met de clubmedia. "In de eerste helft lag de ruimte in de as van het veld en onze linkerkant. Besiktas had onze rechterkant dichtgezet. De bal hadden we best wat sneller naar links of naar de as kunnen brengen. Daar kwam uiteindelijk wel onze eerste goal vandaan."

In de Champions League staat Ajax nu voor de eerste serieuze test. "Er wacht nu een geweldige uitdaging. We spelen nu twee keer tegen Dortmund. Ik denk dat zij de sterkste tegenstander zijn in de poule. Als we deze progressie blijven volhouden kunnen we wellicht in beide wedstrijd een resultaat meenemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen