Ajax-fans bekogeld met vuurwerk door Besiktas-achterban

29 september 2021, 08:53

De stewards in de Johan Cruijff Arena hebben dinsdagavond een deel van een supportersvak laten ontruimen na een incident met vuurwerk. Vanuit het uitvak, waarin supporters van Besiktas zaten, werd met knalvuurwerk gegooid. Dat kwam gevaarlijk in de buurt van de Ajax-fans.

Daardoor liet Ajax een deel van het vak ontruimen, bevestigt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad. Twaalf rijen moesten worden geleegd. De supporters die hun plek moesten verlaten, kregen elders in het stadion een zitplaats. Ziggo Sport-commentator Sierd de Vos wist te melden dat het om circa vijftig supporters ging. Zij weigerden aanvankelijk mee te werken aan het verzoek van de stewards, maar gingen alsnog overstag.

Volgens het AD betrof het vak 117. De krant wist niet te melden of er aanhoudingen zijn verricht. Honderden supporters van Besiktas hadden een kaartje bemachtigd voor de wedstrijd tussen Ajax en hun favoriete club, maar het duel eindigde in een deceptie voor de Turken. Ajax won uiteindelijk met 2-0 en was daarmee uiteindelijk nog zuinig.

De voetbalstadions worden de laatste weken geteisterd door soortgelijke incidenten. Zo werd de wedstrijd van FC Utrecht al stilgelegd omdat er met bier en aanstekers richting het veld werd gegooid. Tijdens FC Twente - FC Utrecht gooiden fans van de uitclubs bekers met urine richting de thuissupporters.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen