Driessen tempert Ajax-euforie: "Lang niet rijp genoeg voor finale"

29 september 2021 – Valentijn Driessen is ervan overtuigd dat Ajax niet de finale van de Champions League gaat bereiken. Na de tweede groepszege op rij, tegen Besiktas (2-0), ontstond veel euforie over de kansen van de Amsterdammers. De chef voetbal van De Telegraaf trapt echter op de rem.

Driessen tempert Ajax-euforie: "Lang niet rijp genoeg voor finale"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Driessen vindt dat de Amsterdammers niet te veel conclusies aan de goede start moeten verbinden. "Voor een groot gedeelte de verdienste van de Ajacieden, maar tegelijkertijd is het onverstandig als Ajax zich zand in de ogen laat strooien door de kickstart in de Champions League. Niet met het oog op overwintering, want die zit zo goed als in de tas na twee zeges", schrijft hij in zijn column.

Lees ook: Nieuwe CL-droomvlucht Ajax? Zelfde topstart als in succesjaren

Driessen verwacht dat het in de knock-outfase een stuk moeilijker gaat worden. "Dan zal de defensieve kwetsbaarheid eerder aan de oppervlakte komen. Wie door de Amsterdamse resultaten heen kijkt, ziet dat Ajax in de omschakeling en bij corners regelmatig wankelt. Ajax is lang niet rijp om, zoals werd gesuggereerd, de finale van de Champions League te halen. Het was genieten met de uitgelaten fans in de Johan Cruijff ArenA, de uitslag stond, overwintering in de Champions League lonkt, maar aanvallend mist Ajax teveel kansen en verdedigend is het te broos."

Ajax

gerelateerd