Özyakup houdt vertrouwen: "We kunnen dit Ajax verslaan"

29 september 2021, 12:49

Besiktas werd bij vlagen volledig van de mat getikt door Ajax, maar heeft alsnog een goed gevoel overgehouden aan de onderlinge ontmoeting. De wedstrijd eindigde slechts in een 2-0 nederlaag voor de Turkse topclub, mede omdat de Amsterdammers veel kansen om zeep hielpen. Volgens Noord-Hollander Oguzhan Özyakup is Besiktas bij de return zeker niet kansloos.

De middenvelder constateerde dat zijn ploeg enorm verzwakt was vanwege blessureleed. "Ajax is een goed team, maar we hebben ons best gedaan", vertelde hij aan Voetbal International. "Hopelijk gaat het beter in de volgende wedstrijd. We hebben de kracht en kwaliteit om dit Ajax te verslaan in Istanbul", is de voormalig Feyenoorder overtuigd."

Daarvoor moet er volgens Özyakup nog wel wat verbeteren. "Misschien moeten we wennen aan het niveau en misschien hebben we zelf wat zwakke plekken in het elftal, maar in de tweede helft waren we beter", constateerde de middenvelder, die na rust als invaller binnen de lijnen kwam. Zelfs een blessuregolf bezorgde de op het tweede plan geraakte middenvelder geen basisplaats.