Flekken hoopt op Oranje: "Een eliteselectie, zo kun je dat noemen"

29 september 2021, 14:02

Mark Flekken mag dromen van een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. De 28-jarige sluitpost van SC Freiburg behoort tot de voorselectie en was de grootste verrassing die bondscoach Louis van Gaal uit de hoge hoed toverde. 

Flekken is dolblij met zijn uitverkiezing. "Ik heb zelf nooit vernomen dat er iemand van de staf van het Nederlands elftal kwam kijken", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dat vond ik persoonlijk ook beter. Ik concentreer me liever op mijn spel. Dat is het enige waar ik invloed op heb. Voor de rest is het aan de keeperstrainer en de bondscoach of ze mij meenemen."

Flekken droomde er al langer van. "Ik had het er wel eens met mijn zaakwaarnemer en ouders over. Dat er, als ik een jaar of half jaar op een hoog niveau zou presteren, misschien eens een kans voorbij zou komen. De Bundesliga is natuurlijk een van de topcompetities in Europa. Maar dat het al na vijf wedstrijden zou gebeuren, dat had in mijn omgeving niemand verwacht. Ik ook niet."

De doelman van Freiburg omschrijft zichzelf als 'een keeper waar ze achterin op kunnen rekenen als het nodig is'. "Maar ik zie genoeg ruimte voor verbetering. Natuurlijk zit ik niet op het niveau van Manuel Neuer of Gianluigi Buffon, maar dat is wel een niveau waar ik naar streef. Of ik dat ooit haal, weet niemand. Maar ik sta daar wel elke dag voor op. Ik zou supervereerd zijn als ik bij de Oranje-selectie zit. Bij zo'n elite-selectie. Want zo kun je dat wel noemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen