AZ Onder 19 haalt flink uit tijdens debuut in Youth League

29 september 2021, 17:26

AZ Onder 19 heeft in de allereerste Youth League-wedstrijd ooit van de club direct indruk gemaakt. De lange reis naar Azerbeidzjan bleek de moeite waard na een ruime 0-4 overwinning op de leeftijdgenoten van Qabala SC.

AZ speelt niet - zoals landgenoot Ajax dat wel doet - in de groepsfase van de Youth League, maar bewandelt het zogenoemde 'kampioenenpad'. Hiervoor plaatsen de niet voor het gewone toernooi geplaatste (jeugd)kampioenen van de hoogst geklasseerde competities zich. AZ meldde zich met het ticket van 2019/20, omdat de Youth League door corona vorig seizoen niet doorging.

Zo begon AZ vandaag dus niet aan de groepsfase, maar direct aan een knock-outcompetitie. In de eerste ronde speelt het daarbij uit en thuis tegen Qabala, maar de return in eigen huis lijkt niet meer dan een formaliteit te gaan worden. Na een kwartier was het spits Nick Koster die de Alkmaarders op een 0-1 voorsprong zette, waarna de ploeg na rust nog veel verder uit kon lopen. Door doelpunten van middenvelder Lewis Schouten, opnieuw Koster en rechtsbuiten Ro-Zangelo Daal eindigde de wedstrijd in liefst 0-4. 

Op 19 oktober ontvangt AZ Qabala in Alkmaar en moet het wel heel raar lopen wil het de voorsprong daar nog weggeven. Daarna moet het nog één ronde overleven om na de winterstop in te stromen bij de clubs die de reguliere groepsfase overleven. 

Lees ook: Ajax O18 boekt simpele zege in voorproefje tegen Besiktas

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen