Jansen weigert favorietenrol en heeft 'diep respect' voor Ajax

29 september 2021 – Pascal Jansen neemt het donderdagavond (18:45 uur) met zijn AZ op tegen het Tsjechische Jablonec. Op papier een makkelijk affiche voor de Alkmaarders, maar de trainer zelf is voorzichtig. De 5-0 zege van zijn ploeg op Go Ahead Eagles afgelopen weekend heeft de dramatische seizoensstart nog niet doen vergeten.

Jansen weigert favorietenrol en heeft 'diep respect' voor Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Jansen wilde AZ op de persconferentie daags voor het duel dan ook niet tot favoriet bombarderen. "Wij zitten zelf in een fase die niet altijd even makkelijk is gegaan tot Go Ahead aan toe", werd hij geciteerd door Voetbal International. "Dus wij moeten voornamelijk naar onszelf kijken, daar komt het op neer. Dat moet volgens mij wel voldoende zijn om Jablonec morgen te verslaan."

AZ en Jablonec hebben in ieder geval één overeenkomst en dat is dat beide ploegen in de Conference League belandden, nadat zij in de voorronde van de Europa League door Celtic werden uitgeschakeld. "Het is een voordeel dat zij ook tegen Celtic hebben gespeeld. Die wedstrijden hebben wij in onze voorbereiding op Celtic ook meegenomen. En nu ook weer."

Jansen weet dus wat zijn ploeg donderdagavond mag verwachten. Dat Jablonec in Tsjechië slechts tiende staat (van de zestien), betekent nog niet dat AZ een makkelijk avond gaat krijgen. "Jablonec is een typische Tsjechische ploeg. Het is taai, stug. Wat dat betreft ook fysiek vrij sterk. Ik verwacht wel dat het een stevige, stugge tegenstander is", voorspelde de AZ-trainer.

Ajax
Tijdens de persconferentie ging het uiteraard voornamelijk over het Conference League-duel, maar werd er ook een uitstapje gemaakt naar de Champions League-overwinning van Ajax (2-0 tegen Besiktas) van dinsdagavond. Jansen gaf daarbij aan 'diep respect' te hebben voor collega Erik ten Hag. "Er waren weliswaar een paar momentjes die Erik na afloop zelf ook aanstipte, maar als je ziet hoe ze in Portugal speelden en gister ook weer... Petje af, diep respect."

Reacties

Ajax

gerelateerd