Schmidt duidelijk: alleen 'top' PSV kan Sturm Graz verslaan

29 september 2021, 19:33   Bijgewerkt: 29 september 2021, 19:47

Met Sturm Graz treft PSV donderdagavond de op papier zwakste tegenstander in de Europa League-poule. Toch wilde trainer Roger Schmidt daar in aanloop naar dat duel absoluut niks van weten. Volgens de Duitser is er niets minder dan een topprestatie nodig om de Oostenrijkers te verslaan.

In een poule met ook Real Sociedad en AS Monaco is Sturm Graz duidelijk de minste ploeg, maar dat zegt Schmidt niet veel. "Sturm Graz is een zeer goed team met een duidelijk plan en intensief voetbal", zei hij tegenover de NOS. "Op basis van namen en budget is Sturm Graz de minste, maar gezien het elftal en het feit dat ze thuis spelen gaat het geen gemakkelijke avond voor ons worden. Ik weet dat we op de top van ons kunnen moeten spelen om de drie punten te pakken."

Die drie punten lijken noodzakelijk, want na het 2-2 gelijkspel tegen Real Sociedad in de openingswedstrijd zal nieuw puntverlies de kans op overwintering al aanzienlijk doen afnemen. Schmidt wilde echter niet spreken van 'moeten'. "De druk is er altijd. Winst is niet noodzakelijk, maar we willen natuurlijk wel winnen. Er zijn maar zes wedstrijden, dus je hebt niet veel tijd om misstappen te repareren. We hebben een zware groep. Voor alle teams is het een uitdaging."

Madueke

Eerder op de dag werd al duidelijk dat PSV in Oostenrijk niet kan beschikken over Noni Madueke en Davy Pröpper. Waar Pröppers plek kan worden overgenomen voor de inmiddels weer fitte Ibrahim Sangaré, lijkt het ontbreken van Madueke een grotere aderlating. "Het was te verwachten dat hij niet kon spelen", aldus Schmidt. "Je hoopt altijd dat het sneller gaat dan verwacht, maar dat ging niet. Ik geloof zelfs dat het voor zondag ook krap wordt. We nemen ook geen risico, want hij is een belangrijke speler." Armindo Bruma zal naar verwachting zijn vervanger zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen