Europese tegenstanders loven PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse

29 september 2021 – Met PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse komen donderdagavond liefst vier Nederlandse ploegen in actie in Europa. De trainers van de vier gaven woensdag zoals gebruikelijk een persconferentie, zoals ook de trainers van de tegenstander dat deden. Daarin waren zij alle vier lovend over hun Nederlandse tegenstander. 

Europese tegenstanders loven PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

PSV
PSV treft donderdag in Oostenrijk Sturm Graz, dat in een poule met ook Real Sociedad en AS Monaco als de zwakste ploeg gezien mag worden. Trainer Christian Ilzer waarschuwde echter: "We zullen Monaco, Real Sociedad en PSV niet wegspelen, maar de kansen die zich aandienen, moeten we grijpen", citeerde Kronen Zeitung. Ilzer heeft de Eindhovenaren aandachtig bestudeerd en was daarbij onder de indruk van de 'ongelofelijke kwaliteiten' van Mario Götze en Eran Zahavi. Ook Roger Schmidt zal weinig geheimen hebben voor Ilzer. De trainer gaf zelfs aan zijn boek Das Buch eines Trainers gelezen te hebben. "PSV is een echte toptegenstander", stelde hij tot slot.

Feyenoord
Jindrich Trpisovsky, trainer van Feyenoord-opponent Slavia Praag, keek er vooral naar uit de beroemde sfeer van De Kuip mee te maken. Hij vertelde het stadion al van tv te kennen en werd daarover verder bijgepraat door Nederlander en Slavia-speler (op dit moment verhuurd) Mick van Buren. "Hij vertelde ons over de sfeer en het geweldige decor", zei Trpisovsky. "Ik ben blij dat we Feyenoord geloot hebben. Ik hou van voetbalhistorie en dit is een van de heilige stadions, met een van de beste atmosferen van Europa. Ik kijk uit naar de wedstrijd." 

AZ
AZ speelt in eigen huis tegen het Tsjechische Jablonec, wiens trainer Petr Rada de Alkmaarders 'een sterke tegenstander' noemde. "Ze eindigen altijd wel bij de bovenste vier in de Eredivisie, hebben een goede reputatie en staan bekend om hun offensieve spel", werd hij geciteerd op de website van AZ. De moeizame seizoensstart van de ploeg zegt middenvelder Jakub Povazanec weinig. "Ze zijn net als wij niet geweldig begonnen, maar wonnen de laatste wedstrijd met 5-0 en dat was interessant om te zien. Hun manier van spelen is leuk: snel, sterke vleugels en goede backs. Daar houden wij rekening mee."

Vitesse
Met Stade Rennais treft Vitesse in eigen huis een sterke tegenstander, al ziet trainer Bruno Génésio veel overeenkomsten. "Vitesse is een team dat in veel opzichten op ons lijkt. Ze hebben veel jonge spelers en zijn ook niet aan het seizoen begonnen zoals ze gehoopt hadden. Ze maken het spel en krijgen kansen, maar ze missen de efficiëntie voorin om ook wedstrijden te winnen. We verwachten een lastige wedstrijd, zoals altijd in Europa", zei hij op de clubwebsite. 

Feyenoord

gerelateerd