Lewandowski ademt na nieuwe glansrol in nek van Haller

29 september 2021, 23:04

Bayern München heeft woensdagavond ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League in winst omgezet. Op eigen terrein was de kampioen van Duitsland een paar maatjes te groot voor Dinamo Kiev (5-0). Zoals wel vaker was Robert Lewandowski de grote man aan Duitse zijde.

Bayern München begon twee weken geleden de nieuwe editie van de Champions League met de op papier zwaarste wedstrijd. Op bezoek bij FC Barcelona won de ploeg van trainer Hansi Flick met overtuigende cijfers (0-3). Lewandowski liet zich toen gelden met twee doelpunten. Het fenomeen uit Polen deed ook woensdag tegen Dinamo Kiev waar hij goed in is: scoren.

Zijn eerste maakte hij na iets meer dan tien minuten spelen. Scheidsrechter Marco Guida legde de bal op de stip na een handsbal en vanaf elf meter faalde Lewandowski niet. Halverwege de tweede helt was het weer raak. Dit keer schoot hij na voorbereidend werk van Thomas Müller raak in de korte hoek. Voor Lewandowski was het zijn vierde doelpunt van deze Champions League-editie, waardoor hij nu nog maar één doelpunt achterligt op Ajax-spits Sébastien Haller.

Een hattrick van Lewandowski bleef uit, maar Bayern München werkte in de tweede helft nog wel aan het doelsaldo. Na een snelle counter ramde Serge Gnabry de 0-3 binnen, een voorzet die in het doel belandde betekende de 0-4 en Eric Maxim Choupo-Moting bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-5. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen