Blom gefileerd: "We moeten ons schamen als Nederlanders"

29 september 2021, 23:37   Bijgewerkt: 30 september 2021, 17:39

Kenneth Pérez heeft op Twitter zijn ongenoegen geuit over de rol die Kevin Blom speelde bij de controversiële strafschop die Sevilla woensdagavond kreeg tegen VfL Wolfsburg. De Nederlandse scheidsrechter besloot in de slotfase in te grijpen, wat tot de 1-1 van de Spanjaarden leidde.

Blom was als VAR één van de assistenten van scheidsrechter Georgi Kabakov. Een paar minuten voor tijd besloot de Nederlandse arbiter zijn Bulgaarse collega naar de kant te laten gaan om de beelden van een duel tussen Josuha Guilavogui en Erik Lamela terug te zien. Volgens Blom had Guilavogui een overtreding begaan en Kabakov ging mee in dat oordeel.

Pérez vindt er het zijne van. 'Maak je nou niet ook belachelijk in de Champions League - hou het bij de Eredivisie', schrijft de analist op Twitter. Ook bij Voetbalpraat van ESPN wordt het moment nabesproken. "Wij moeten ons allemaal schamen als Nederlanders", begint een boze Kees Kwakman. "Er was gewoon helemaal niks aan de hand. Elk mens die ook maar ooit op welk niveau dan ook gevoetbald heeft, vindt dit geen penalty, maar onze eigen Nederlandse Kevin Blom roept de scheidsrechter naar het scherm. En dan het beeld stilzetten op het moment dat hij op het scheenbeen staat…"

De late toegekende strafschop werd tegen de touwen geschoten door Ivan Rakitic. Daardoor eindigde de ontmoeting tussen Wolfsburg en Sevilla in een 1-1 gelijkspel. Guilavogui, die de overtreding in het strafschopgebied maakte, werd bovendien bestraft met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en is daardoor geschorst voor de ontmoeting met RB Salzburg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen