Van Bommel kraakt Blom: "Kan ook overdrijven als VAR"

30 september 2021, 08:42

Mark van Bommel is niet te spreken over het feit dat zijn VfL Wolfsburg woensdagavond een strafschop tegen kreeg. Na ingrijpen van VAR Kevin Blom kreeg Sevilla op Duitse bodem een penalty van scheidsrechter Georgi Kabakov. Daardoor moest de ploeg van Van Bommel genoegen nemen met een puntje: 1-1.

"Ik ben zeker niet tevreden met een punt. We hadden een overwinning verdiend", sprak Van Bommel na afloop op de persconferentie. Sevilla kreeg in de Volkswagen Arena een strafschop na een 'overtreding' van Josuha Guilavogui, die echter eerst duidelijk de bal speelde. Hij kreeg tot overmaat van ramp ook nog zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. "Dat was een beslissing die in mijn ogen zeer onterecht was."

"Als je deze wedstrijd ziet, dan is dit gewoon geen strafschop", vervolgde Van Bommel over de cruciale beslissing van arbiter Kabakov. "Maar het is zo gelopen en daar moeten we mee omgaan. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach voor de deur. Dus de knop moet snel om. Er zal nog veel gezegd en geschreven worden over deze beslissing, maar wij moeten verder."

Lees ook: Blom gefileerd: "We moeten ons schamen als Nederlanders"

Extra pijnlijk was het feit dat Kevin Blom als VAR zijnde Kabakov naar de kant roep om te kijken naar de situatie. Daarna besloot de Bulgaar een pingel te geven en die werd benut door Ivan Rakitic. "Je kan natuurlijk ook overdrijven als VAR. Ik heb na afloop gevraagd waarom hij deze beslissing nam. Daar kreeg ik geen antwoord op", besloot Van Bommel, die na twee duels op twee punten staat in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen