Slavia-huurling Van Buren: "Ik ben sowieso voor Feyenoord"

30 september 2021, 13:20

De wedstrijd tussen Feyenoord en Slavia Praag wordt een bijzondere voor Mick van Buren. De Nederlandse spits is al zijn hele leven fan van de Rotterdammers, maar staat ook onder contract bij de Tsjechische grootmacht. Momenteel is hij echter verhuurd aan Ceske Budejovice en dus is hij vanavond (21.00 uur) niet van de partij.

"Ze weten zeker dat ik Feyenoord-fan ben, ja. Ik zeg de afgelopen vijf jaar de hele tijd dat Feyenoord de beste club van de wereld is, haha", lacht Van Buren in gesprek met de NOS. "Ik ben sowieso voor Feyenoord. Wat dat betreft hoop ik dat beide teams doorgaan. Of dat de thuisploeg nu wint en in Praag ook. Slavia is in de afgelopen seizoenen in de Champions League en de Europa League best wel een naam geworden."

Van Buren groeide op onder de rook van Rotterdam en is een kleinzoon van Theo Laseroms. Inmiddels is de 29-jarige aanvaller al sinds 2016 actief in Tsjechië. "Slavia is zeker een sterk team. Het is echt een loopmachine. De backs, de buitenspelers, maar ook de spitsen lopen heel veel. Ze zoeken vaak de voetballende oplossing. Lef hebben, ook als we onder druk staan proberen op te bouwen en niet zomaar de bal naar voren schieten."

De huurling vindt het lastig om een voorspelling te doen van de wedstrijd in de Conference League. Wie er als winnaar van het veld van de Kuip stapt, durft Van Buren dan ook niet te zeggen. "Als je het me vorig jaar had gevraagd, had ik zeker Slavia gezegd. Maar ik denk dat Feyenoord op dit moment heel goed en aanvallend voetbalt, veel meer energie in de wedstrijd legt. Het oogt allemaal wat gemakkelijker voor ze. Daardoor is het echt gelijkwaardig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen