'Barça had Messi deze zomer gewoon kunnen behouden'

30 september 2021, 14:25

FC Barcelona had sterspeler Lionel Messi deze zomer degelijk kunnen behouden. De Catalanen opperden de Argentijn door de financiële situatie geen nieuw contract aan te kunnen bieden. Volgens de controlecommissie van La Liga had de club echter andere redenen om Messi te laten gaan.

"Ik denk dat het besluit van de club niet alleen gebaseerd was op de financiële voorwaarden, maar ook op andere gronden", stelde José Guerra, het hoofd van de controlecommissie, in gesprek met het Spaanse medium BeSoccer. Barcelona moest het salarishuis laten krimpen tot 97 miljoen euro. Het seizoen ervoor mocht de club nog 347 miljoen euro besteden.

De Catalanen gaven bij het vertrek van Messi aan dat die strenge eis van La Liga de reden was dat Messi uit Camp Nou vertrok. Volgens Guerra hadden de Catalanen hun superster echter gewoon kunnen behouden. De 34-jarige Messi liet Barcelona deze zomer na jaren trouwe dienst achter zich. Inmiddels verdedigt hij de clubkleuren van Paris Saint-Germain.

Het nieuws zal niet in goede aarde vallen bij veel aanhangers van de topclub uit Catalonië. Het is sowieso onrustig in Camp Nou, waar de situatie van trainer Ronald Koeman onhoudbaar lijkt. De prestaties in de competitie zijn teleurstellend en in de Champions League werd met 3-0 verloren van zowel Bayern München en Benfica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen