Gavi meldt zich bij Spanje, Marokko zonder Ziyech en Mazraoui

30 september 2021, 15:00

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft Gavi opgeroepen voor de nationale ploeg. Het zeventienjarige toptalent van FC Barcelona maakt zodoende zijn debuut in de selectie van Enrique. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn op hun beurt niet van de partij bij het Marokko van Vahid Halilhodzic.

Gavi kan woensdag tegen Italië de jongste speler ooit in de nationale ploeg van Spanje worden. De jongeling breekt dit seizoen onder Ronald Koeman door bij FC Barcelona en heeft inmiddels al zes wedstrijden achter zijn naam staan. Onlangs debuteerde hij tegen Bayern München zelfs in de Champions League. Ook Yeremi Pino (18) van Villarreal zit bij de selectie, waarin geen plek is voor spelers van Real Madrid.

Spanje speelt woensdag tegen de Italianen voor een plekje in de finale van de Nations League. Donderdag staan Frankrijk en België tegenover elkaar in Turijn. De winnaars spelen op 10 oktober in de finale, de verliezers strijden diezelfde dag om de derde plaats. In 2019 ging de eindzege naar Portugal. Destijds waren ook Nederland, Zwitserland en Engeland van de partij in de halve finales. Oranje verloor uiteindelijk de eindstrijd.

Geen Ziyech en Mazraoui bij Marokko

Ziyech en Mazraoui kunnen een weekje gaan uitrusten. Zij zijn namelijk opnieuw niet geselecteerd voor de nationale ploeg van Marokko. Bondscoach Halilhodzic is niet onder de indruk van de discipline van de spelers, die op hun beurt ontevreden zijn over de huidige bondscoach. Souffian El Karouani (NEC), Zakaria Aboukhlal (AZ) en Abdou Harroui (ex-Sparta) zijn wel present. Laatstgenoemde speelde afgelopen zomer nog met Jong Oranje op het EK.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen