Ten Cate: "Loting met mogelijkheden"

28 juli 2006, 14:16

Ajax-trainer Henk ten Cate is niet ontevreden over het resultaat van de loting voor de laatste voorronde van de Champions League. De Amsterdammers moeten het vermoedelijk opnemen tegen FC Kopenhagen, dat eerst nog wel even moet afrekenen met het Finse MyPa. "Het had beter, maar zeker ook slechter gekund", reageert Ten Cate op de website van Ajax.

"Ajax is favoriet maar we mogen ze niet onderschatten", begint Ten Cate. "De competitie is daar al een tijdje begonnen, dus fysiek zullen ze iets verder zijn dan wij. Maar wij zullen er ook klaar voor zijn. Tegen dit soort tegenstanders moet je toch zorgen dat je uit de duels blijft. Dat je de bal laat lopen en goed combinatievoetbal speelt. Dat is ook onze stijl."

"We hebben zeker kansen, al moeten we niet te euforisch zijn. Een ploeg als Kopenhagen kan wel degelijk voor een verrassing zorgen. Iedereen wijst Ajax natuurlijk aan als de favoriet. Dat is ook goed, als je op dit niveau mee wil doen, moet je met de druk om kunnen gaan."

De eerste wedstrijd staat al op het programma voor 8 of 9 augustus, wat betekent dat Ajax zonder wedstrijdritme aan het duel moet beginnen. De competitie begint immers pas anderhalve week later, terwijl ook het duel om de Johan Cruijffschaal pas op 13 augustus gespeeld wordt. Toch hoeft dat volgens Ten Cate geen probleem op te leveren. "Ik had liever niet al zo vroeg in het seizoen de eerste finales willen spelen, maar dat is de realiteit. Hopelijk volgen er nog veel meer. De progressie die we maken, stemt me in ieder geval hoopvol."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen