Opvallend statement Heracles: 'Stop met gooien van bekers bier'

30 september 2021, 15:55

Heracles Almelo is met een opmerkelijk verzoek gekomen voor de eigen supporters. De club vraagt de achterban om níet meer met bier te gooien en weg te blijven van het speelveld. Naar aanleiding van de zege op RKC Waalwijk, waar een deel van de regels met voeten werd getreden, kwam er via de clubsite een statement naar buiten voor de fans.

'Het zonder toestemming betreden van het veld is uit den boze. Zo lang onze spelers of die van de tegenpartij nog op het veld staan, is dat veld voor hen alleen', staat onder meer te lezen op de clubsite. Ook na de wedstrijd is het veld verboden toegang voor supporters, omdat er bijvoorbeeld interviews worden gehouden door ESPN en herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd op de mat.

'Ook roepen we op te stoppen met het gooien van bekers bier op het veld. Voor onze spelers, die van de tegenstanders en ook medesupporters is dat onprettig', licht Heracles Almelo toe. Dat het bovendien kan zorgen voor het stilleggen van de wedstrijd, is eveneens een argument. Daarnaast kunnen er forse boetes achterweg komen als de Eredivisieclub wel bestraft wordt voor dergelijke acties.

'We delen liever geen stadionverboden uit, maar zijn genoodzaakt dit te doen bij het overtreden van de afspraken en regels', waarschuwt de club voor eventuele straffen, als de fans zich niet aan de regels houden in het Erve Asito stadion.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen