EA Sports haalt Manchester City-verdediger Mendy uit FIFA 22

30 september 2021 – Benjamin Mendy (27) is een opvallende afwezige in het voetbalspel FIFA 2022. De verdediger van Manchester City staat weliswaar nog altijd onder contract bij The Citizens, maar zit momenteel in hechtenis. Hij wordt verdacht van het verkrachten van vier meisjes en er is een aanklacht voor seksueel misbruik aan zijn adres.

EA Sports haalt Manchester City-verdediger Mendy uit FIFA 22

Dat is de reden dat hij nog altijd vastgehouden wordt en pas in begin 2022 staat de uitkomst van de rechtszaak gepland. Tot die tijd wordt de Fransman derhalve vastgehouden, omdat de verdenkingen aan zijn adres sterk genoeg zijn daarvoor. Dat het Openbaar Ministerie ervoor kiest om hem tot die tijd in de gevangenis te houden, is een sterke indicatie dat zij overtuigd zijn van de bewijzen tegen de verdediger.

Gezien de impact die deze zaak heeft voor iemand met de bekendheid van een voetballer bij Manchester City, is men daar in de regel voorzichtig mee. Overigens is Mendy uiteraard onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar nadat Manchester City hem logischerwijs schorste, is hij door EA Sports nu dus ook uit de game gehaald.

Lees ookVan verkrachting verdachte Mendy nog tot januari vast in de cel

Zowel bij de landskampioen van Engeland als ook de nationale ploeg van Frankrijk zal Mendy niet te gebruiken zijn in de voetbalgame. Ook in de online-versie, het populaire Ultimate Team, is Mendy niet opgenomen. Eerder gebeurde met Marco van Basten hetzelfde toen hij in een tv-uitzending 'sieg heil' zei, al keerde hij later wel weer terug in het voetbalspel. Ook Adam Johnson werd ooit uit de game gehaald na een veroordeling door de politie.

Eredivisie

gerelateerd