Ook bij 'eerste Klassieker' tussen Ajax en Feyenoord geen uitfans

30 september 2021, 18:25

Bij de eerste Klassieker in de Eredivisie Vrouwen zijn komend weekend ook géén uitsupporters welkom. Net als bij de manneneditie tussen Feyenoord en Ajax al jaren aan de hand is, zal er zondag 3 oktober om 12.15 uur bij het duel dus alleen thuispubliek aanwezig zijn.

In 2009 werd er na jarenlange ongeregeldheden tussen beide clubs een meereisverbod voor supporters van de bezoekende club ingesteld. Hoewel de laatste jaren ervoor wordt gepleit om het verbod op te heffen, is dat nog altijd niet gebeurd en zal dat dus ook voor de vrouwenteams uit Rotterdam en Amsterdam gelden.

"Wij hanteren dezelfde lijn als bij de mannen van Feyenoord 1, waar geen uitsupporters bij zijn", laat een woordvoerder van de Rotterdammers weten tegenover NRC. Hoewel het in theorie zo zou kunnen zijn dat Ajax-fans in het reguliere vak aan kaarten zouden kunnen komen, verwacht woordvoerder Jesse Lub dat niet. "Wij verwachten niet dat ineens de halve F-Side aanwezig zal zijn."

Er zullen beveiligers en stewards aanwezig zijn bij de wedstrijd, waar ongetwijfeld wel druk op zal staan. In het verleden ging het bij confrontaties tussen bijvoorbeeld de O19-wedstrijden van beide clubs ook nog weleens mis. In Amsterdam moet nog worden besproken of er fans van Feyenoord welkom zijn, maar de club laat tegenover het dagblad weten dat waarschijnlijk hetzelfde beleid gevoerd zal worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen