Cerny bezoekt Nouri niet: "Ik heb het er nog steeds zwaar mee"

30 september 2021, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is voor Václav Cerny nog altijd moeilijk om te praten over wat Abdelhak Nouri is overkomen. De inmiddels 24-jarige Nouri kreeg vier jaar geleden een hartstilstand en liep daarbij blijvende en ernstige hersenschade op. Sindsdien verkeert hij in een staat van laag bewustzijn.

Bij het YouTube-programma VoetbalTijd wordt Cerny gevraagd naar de klik die hij met Nouri had. "We waren altijd met z'n drieën: Donny van de Beek, Appie en ik. Samen contracten verlengen, doorgeschoven worden naar Jong Ajax en later naar het eerste elftal. De klik op, maar ook buiten het veld, was echt ongelooflijk", begint de speler van FC Twente zijn antwoord.

Waar Nouri weleens bezoek krijgt van voormalig ploeggenoten, pakt Cerny het anders aan. "Ik heb wel elke keer dat ik iemand van de familie zag om updates gevraagd en wil dan alles weten. Ik heb het er oprecht nog steeds heel moeilijk mee als ik het erover moet hebben", aldus de Tsjechische aanvaller, die aangeeft dat hij het te lastig vindt om Nouri te bezoeken. "Ik kon het niet hebben om het te zien, heb het er nog steeds zwaar mee."

"Hij zit nog steeds in mijn hart en gaat er nooit weg. Ik heb thuis een grote foto van ons tweeën hangen en die gaat never nooit weg", besluit Cerny, die vanwege een zware knieblessure sinds januari niet meer in actie is gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen