PSV spoelt kater van dramatische week weg met eerste Europese zege

30 september 2021, 20:45   Bijgewerkt: 1 oktober 2021, 09:36

PSV is nog altijd foutloos in de Europese League. Tegen het Oostenrijkse Sturm Graz werd het, mede door een schitterende goal van Philipp Max, 1-4. De Eindhovenaren hadden nauwelijks iets te vrezen van de Oostenrijkers, die nog wel een kleine opleving hadden na de 1-2 van Jon Gorenc Stankovic. Ibrahim Sangaré en Eran Zahavi namen de andere treffers voor hun rekening.

De Europese wedstrijd tegen Sturm Graz was voor PSV een kans om zich te revancheren voor de 2-1 nederlaag op bezoek bij Willem II. De Eindhovenaren waren weliswaar de betere partij in Tilburg, maar kregen door een blunder van Joël Drommel het deksel op de neus. Na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord betekende dit alweer de tweede verliespartij van PSV in de Eredivisie, waarmee een kleine crisis was gestart. In Oostenrijk moest het goede gevoel weer teruggevonden worden.

PSV had de belangrijke voorsprong te pakken en kwam vooralsnog niet in de problemen tegen een zwak Sturm Graz. De Oostenrijksers speelden weinig klaar en kwamen nauwelijks in de buurt van het Eindhovense doel. Bovendien zag het Mario Götze tien minuten voor rust nog bijna de 0-2 maken. Hij stuitte op Siebenhandl. Eén ding was duidelijk: er moest iets veranderen bij de thuisploeg.

PSV was zichtbaar van slag met veel balbezit en stond plotseling onder druk. Sturm Graz rook bloed en drong aan. Via Otar Kiteishvili was het dichtbij de gelijkmaker, maar Drommel kon op de doellijn ternauwernood redding brengen op de kopbal van de middenvelder. PSV wankelde, maar viel niet om en dat was voor de keeper fijn: afgelopen weekend tegen Willem II blunderde hij nog opzichtig.

Maar PSV brak niet, integendeel zelfs: een kwartier voor tijd schoot Max de bal van grote afstand prachtig binnen (1-3). Zo bracht de Duitser de marge weer op twee, terwijl de Oostenrijkse stom inmiddels weer was gaan liggen. Nadat invaller Vertessen nog voor de 1-4 zorgde, was het duel beslist in Graz. De ploeg van Roger Schmidt kwam vervolgens niet meer in de problemen, maar Sangaré kreeg nog wel zijn tweede gele en dus rode kaart voor een zwaaiende arm. Desalniettemin boekte PSV de eerste Europese overwinning van deze campagne. Over drie weken ontvangt het AS Monaco in Eindhoven.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Joël Drommel 6.5; Philipp Mwene 6, André Ramahlo 6, Olivier Boscagli 6, Philipp Max 7; Marco van Ginkel 6 (81. Armando Obispo -), Mario Götze 6 (81. Érick Gutiérrez -), Ibrahim Sangaré 6.5; Ritsu Doan 6.5 (65. Yorbe Vertessen 6), Eran Zahavi 6.5 (65. Carlos Vinícius 5), Cody Gakpo 6 (90. Mauro Júnior -)

Man of the match: Philipp Max

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen