Heerlijk: PSV en AZ aan kop in hun Europese groepen

30 september 2021, 21:00

PSV en AZ hebben de kopposities in hun Europese groepen gepakt. Nadat beide clubs in de eerste speelronde gelijkspeelden – terwijl er meer inzat – wonnen ze donderdagavond wel allebei. Door de resultaten van de andere wedstrijden in hun poules, staan beide clubs momenteel aan kop in de respectievelijk Europa- en Conference League.

Real Sociedad – AS Monaco 1-1

Met Myron Boadu aan de aftrap kwam AS Monaco in Groep B van de Europa League al snel op voorsprong op bezoek in Spanje. Axel Disasi kopte na een kwartier de koploper van de poule op voorsprong tegen het Baskische elftal, dat drie weken geleden in Eindhoven met 2-2 gelijkspeelde. Anders dan tegen Sturm Graz, dat door AS Monaco met 1-0 werd verslagen, kon het ditmaal de overwinning niet over de streep trekken. Uit een corner knikte talent Mikel Merino namelijk knap raak in de verre hoek. Na ruim een uur werd Boadu vervangen door Kevin Volland, maar AS Monaco kon ook met de Duitse spits niet meer winnen. Daardoor heeft PSV evenveel punten als de Ligue 1-club, maar op doelsaldo staat het boven de Monegasken. 

Lees ookPSV spoelt kater van dramatische week met eerste Europese zege

CFR Cluj – Randers FC 1-1

Na de nederlaag in de eerste speelronde tegen Jablonec was het voor de Roemeense koploper in eigen huis zaak wel te winnen van de Deense nummer vier. Maar net als in Tsjechië kwam het team van Dan Petrescu op achterstand. Maar waar het tegen Jablonec bleef steken op een achterstand, knokte het zich ditmaal terug in de wedstrijd. Na ruim een uur zorgde Claudiu Petrila voor het eerste Romeeense doelpunt in de Groep D van de Conference League, waarin het met één punt overigens nog wel onderaan staat. AZ gaat met vier punten aan kop, boven Jablonec (drie punten) en Randers FC (twee punten).

Lees ookAZ na veel betere tweede helft langs Jablonec

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen