Bosz dendert door met Lyon; heldenrol Promes in Napels

30 september 2021, 20:52

Olympique Lyon heeft donderdagavond opnieuw drie punten bijgeschreven in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz boekte op eigen terrein een verdiende zege op Brøndby IF (3-0). Quincy Promes hielp Spartak Moskou aan een kleine stunt tegen Napoli (2-3).

Olympique Lyon - Brøndby IF (3-0)

Het was vanaf het eerste tot de laatste minuut eenrichtingsverkeer in het Groupama Stadium. Toch duurde het even voordat Lyon de leiding nam. Na vele gemiste kansen was het na een uur raak. Karl Toko Ekambi brak de ban door op de doellijn het laatste zetje te geven. De 29-jarige aanvaller gooide even later de wedstrijd in het slot door een afgeslagen voorzet van Rayan Cherki tegen de touwen te schieten.

De overwinning op Brøndby kreeg in de slotfase nog extra glans. Een paar minuten voor tijd viel ook de 3-0. Ditmaal was Ekambi niet de afmaker, maar de aangever. Houssem Aouar, die een sterke wedstrijd speelde, zette de eindstand op het scorebord. Het Lyon van Bosz behoudt dankzij de thuiszege de koppositie in Groep A. De Franse formatie zette in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League Rangers FC met 0-2 opzij. De Schotse club ging vanavond met 1-0 onderuit bij Slavia Praag.

Napoli - Spartak Moskou (2-3)

De wedstrijd in Napels was amper tien seconden oud toen het eerste doelpunt al viel. Eljif Elmas hielp Napoli aan een razendsnelle voorsprong tegen Spartak Moskou. De Italianen slaagden er vervolgens niet in de droomstart een passend vervolg te geven. Kantelpunt in de wedstrijd vond na een halfuur plaats. Een charge van Mário Rui werd na ingrijpen van de VAR bestraft met een rode kaart, waardoor de thuisploeg de wedstrijd moest vervolgen met een man minder.

Het tiental van Napoli kreeg tien minuten na rust het deksel op de neus. Quincy Promes stond op het juiste moment op de juiste plek en knalde de 1-1 binnen. Ook een punt glipte door de vingers van de thuisploeg. Tien minuten voor tijd tekende Mikhail Ignatov voor de 1-2, waarna Promes vlak voor tijd het ingaan van de blessuretijd ook de 1-3 maakte. De 2-3 van Victor Oshimen kwam te laat voor Napoli. Spartak Moskou eindigde de wedstrijd overigens ook met tien man: tussen het tweede en derde Russische doelpunt kreeg Maximiliano Caufriez zijn tweede gele kaart.