Zes punten aftrek voor ADO Den Haag, 'periodetitel' niet in gevaar

30 september 2021, 21:38   Bijgewerkt: 30 september 2021, 21:44

ADO Den Haag heeft definitief een puntenaftrek van liefst zes punten opgelegd gekregen. De Hofstedelingen gingen in beroep tegen de sanctie, die werd opgelegd als gevolg van het niet kunnen tonen van een toereikende garantstelling voor de club. Desondanks speelt de club vrijdagavond nog wel 'gewoon' om de periodetitel in de Eerste Divisie.

De ploeg van Ruud Brood staat op de knappe gedeelde eerste plaats in de Eerste Divisie, die na de eerste periode recht kan geven op de periodetitel. In die ranglijst telt de puntenaftrek echter niet mee, waardoor ADO Den Haag daarin met Excelsior (dat wel een beter doelsaldo heeft) nog kan strijden. Ook FC Volendam, de nummer drie, kan nog meedingen naar de eerste prijs van het seizoen op het tweede niveau van Nederland.

ADO Den Haag ging weliswaar in beroep tegen de straf, die opgelegd werd door de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal. De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken heeft het verweer vanuit Den Haag donderdag echter verworpen, waardoor de straf definitief is geworden. Tegen deze uitspraak kan de club niet meer in beroep.

Lees ookADO Den Haag krijgt twee weken extra om einde te voorkomen

Nog altijd moet ADO Den Haag vanwege de financiële situatie vrezen voor haar licentie, dat staat nog los van deze straf. De garantstelling ging over een bedrag van in totaal liefst vijf miljoen euro en die kon tot tweemaal (augustus en september) toe niet worden gegeven door de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen