Schmidt complimenteert Drommel: "Nu staat hij er weer"

30 september 2021 – Roger Schmidt is zeer tevreden over het optreden van Joël Drommel tegen Sturm Graz. De Duitse oefenmeester vindt dat de 24-jarige doelman zich knap heeft hersteld van zijn blunder afgelopen weekend tegen Willem II (2-1). Drommel hield in Oostenrijk weliswaar zijn doel niet schoon, maar verrichte wel enkele knappe reddingen.

Schmidt complimenteert Drommel: "Nu staat hij er weer"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Zaterdag was hij natuurlijk enorm teleurgesteld na zijn fout. Nu staat hij er weer en als team heb je een doelman op de juiste momenten nodig", zegt Schmidt na afloop van de 1-4 zege over Drommel tegen het Eindhovens Dagblad. Dat Ibrahim Sangaré in de slotfase een tweede gele kaart kreeg, vindt de trainer zonde. "Bij de tweede gele kaart vond ik dat het geen grote zaak was. Als je hem wilt geven, kan het maar ja. Bij de eerste gele kaart had hij zich zelf beter moeten gedragen en verloor hij de controle."

PSV leidde na vijftig minuten met 0-2 door doelpunten van Sangaré en Eran Zahavi, maar kwam vervolgens toch nog in de problemen. "We hebben de eerste vijftig minuten heel goed gespeeld en daarna zakte het wat in, omdat we een beetje spanning verloren. Daarna en zeker na de aansluitingstreffer van de tegenstander werd het moeilijk voor ons. Pas toen speelde Sturm Graz het spel dat we van ze verwacht hadden. Het stadion was ineens heel aanwezig en we moesten vechten, maar gelukkig maakte Philipp Max de goal en was Joël Drommel er voor ons."

Yorbe Vertessen verdreef tien minuten voor tijd de laatste twijfel uit het stadion door voor de 1-4 te tekenen. "Hij heeft al een aantal keren in de basis gespeeld en een geweldige ontwikkeling doorgemaakt nu hij fysiek stabiel is. Na twee jaar met blessures is hij nu fit en een hele goede wisselspeler voor ons geweest in de laatste weken, met ook het potentieel om te beginnen. Hij heeft op deze concurrentie veel concurrentie omdat we de nodige alternatieven hebben."

Reacties

PSV

gerelateerd