El Mundo Deportivo weet het zeker: Koeman-exit bij Barça

30 september 2021, 23:47

Het is een kwestie van tijd voordat Ronald Koeman wordt ontslagen als trainer van FC Barcelona, zo claimt Mundo Deportivo donderdagavond. De sportkrant schrijft dat zelfs een zege op Atlético Madrid het hachje van de Nederlandse oefenmeester niet kan redden. Op dit moment heerst een 'wapenstilstand' tussen Koeman en de clubleiding, maar die heeft wel een vervaldatum.

Koeman zal ondanks de afgang tegen Benfica in de Champions League (3-0) niet worden ontslagen voor de topper tegen Atlético Madrid van aanstaande zaterdag. Het is niet ondenkbaar dat de 58-jarige Koeman zijn laatste wedstrijd als trainer van Barcelona vanaf de tribune toekijkt. Koeman ontving vorige week tegen Cádiz (0-0) namelijk een rode kaart en kreeg een schorsing van twee wedstrijden aan zijn broek. Tegen Atlético zit de Nederlandse trainer zijn tweede wedstrijd uit.

Koeman heeft volgens Mundo Deportivo geen krediet meer bij de leiding van Barcelona. Joan Laporta, de voorzitter van de Catalaanse club, ziet de Nederlander liever vandaag dan morgen vertrekken. Dat Koeman er woensdag voor koos om Barcelona in een 3-5-2-systeem te laten spelen, was tegen het zere been van Laporta. De clubpresident was het oneens met de tactische benadering van de trainer en is op de achtergrond druk bezig met de opvolging van Koeman. Daarvoor zijn meerdere trainers in beeld.

Niet het vinden van een nieuwe trainer, maar het ontslaan van Koeman vormt op dit moment het grootste obstakel voor Laporta. De Nederlandse trainer heeft namelijk een torenhoge ontslagpremie in zijn contract staan. Zoals bekend heeft Barça grote financiële zorgen, waardoor het uit de laan sturen van Koeman niet makkelijk zal gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen