Sparta krijgt opnieuw slecht nieuws en heeft enorm probleem

1 oktober 2021, 10:25

Sparta moet het de komende drie wedstrijden stellen zonder Aaron Meijers. De van ADO Den Haag overgenomen linksback ging in beroep tegen een straf van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De tuchtcommissie heeft echter besloten dat de straf voor de linkervleugelverdediger blijft staan. Het bezorgt Sparta-coach Henk Fraser kopzorgen.

Meijers kreeg in de slotfase van de wedstrijd tegen SC Cambuur (0-4 nederlaag) een rode kaart, nadat hij een harde overtreding maakte op Tom Boere. Sparta en de back vonden het wel meevallen, maar daar kan de tuchtcommissie zich niet in vinden. "De tuchtcommissie stelt vast dat Meijers met snelheid op de tegenspeler inliep en met kracht met zijn linkerbeen de tegenspeler trapt en hem daarbij raakt. Daarbij is van belang dat geen sprake was van een duel om de bal, omdat het spel al door de scheidsrechter was stilgelegd", schrijft de KNVB in een statement.

"Zowel de speler als club is van mening dat deze straf buiten proportie is", liet Sparta eerder weten. Het hogere beroep haalde echter niets uit. Meijers mist daardoor de ontmoetingen met PSV, FC Groningen en RKC Waalwijk. De verdediger keert op 27 oktober terug, als de Rotterdammers voor het bekertoernooi op bezoek gaan bij GVVV.

Eerder werd Mica Pinto vrijgesproken na een rode kaart, maar besloot de tuchtcommissie in te grijpen. De verdediger moet daardoor alsnog twee wedstrijden geschorst toekijken. Het is daardoor zeer de vraag met welke linksback Sparta aantreedt tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen