Jong Oranje: Rensch en Scherpen terug, één debutant

1 oktober 2021, 12:43

Devyne Rensch keert terug bij de selectie van Jong Oranje. De achttienjarige vleugelverdediger van Ajax zat tijdens de vorige interlandbreak nog bij het 'grote' Oranje, maar kreeg daar vandaag te horen dat hij is afgevallen. Daarom maakt hij nu deel uit van de selectie van Jong Oranje, dat tegen Zwitserland en Wales de EK-kwalificatiecyclus hervat.

Ook Kjell Scherpen keert terug bij de groep. De boomlange sluitpost, die Ajax deze zomer verruilde voor Brighton & Hove Albion, was tijdens de groepsfase van het afgelopen jeugd-EK nog eerste doelman. Een enkelblessure stelde zijn debuut voor de beloftenploeg van Brighton tijdelijk uit. Vorige week stond hij tegen Leicester City onder 23 negentig minuten onder de lat. Bij Jong Oranje moet hij concurreren met Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht) en Jay Gorter (Jong Ajax).

Anthony Musaba maakt zijn debuut in de selectie van de Nederlandse beloftenploeg. De aanvaller wordt dit seizoen door AS Monaco verhuurd aan SC Heerenveen, waar hij in de eerste weken van het nieuwe seizoen al veel minuten krijgt. Musaba heeft voorin flink wat concurrentie: ook Myron Boadu, Joshua Zirkzee en Brian Brobbey behoren tot  de selectie.

Jong Oranje heeft een nieuwe start moeten maken, nadat he grootste deel van de selectie te oud is om deel te nemen aan de nieuwe kwalificatiecyclus. Jong Oranje hoopt zich te plaatsen voor het EK van 2023.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen