Danjuma ontbreekt in Oranje-selectie: Twitter reageert verbaasd

1 oktober 2021, 13:11

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag de 26-koppige Oranje-selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Gibraltar bekendgemaakt. Ten opzichte van de voorselectie zijn Devyne Rensch en Steven Bergwijn afgevallen, maar Arnaut Danjuma is misschien wel de meest opvallende afwezige in de selectie.

Danjuma maakte deze zomer de overstap van AFC Bournemouth naar Villarreal. Bij de Europa League-kampioen gaat het de 24-jarige aanvaller vooralsnog voor de wind. In zeven wedstrijden was hij goed voor drie doelpunten en één assist. Afgelopen woensdag maakte Danjuma nog veel indruk in de Champions League-ontmoeting tussen Manchester United en Villarreal (2-1). Dat de voormalig speler van NEC en Club Brugge ondanks de nederlaag werd verkozen tot Man of the Match, was veelzeggend.

Van Gaal houdt de verrichtingen van Danjuma ongetwijfeld in de gaten, maar de bondscoach ziet nu nog geen reden om de tweevoudig international op te roepen. Steven Berghuis, Cody Gakpo, Noa Lang, Donyell Malen en Memphis Depay zijn de spelers die op de flanken uit de voeten kunnen en de selectie wél hebben gehaald.

Op Twitter wordt er verbaasd gereageerd op de keuze van Van Gaal om Danjuma niet op te roepen. Een overzicht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen