Simeone steekt bungelende Koeman hart onder de riem

1 oktober 2021, 14:41   Bijgewerkt: 1 oktober 2021, 14:47

Diego Simeone heeft zijn steun uitgesproken naar Ronald Koeman. De coach van Atlético Madrid heeft eveneens meegekregen dat zijn collega waarschijnlijk na dit weekend zijn ontslag zal krijgen als coach van FC Barcelona. Op persoonlijk vlak heeft Simeone veel moeite met die beslissing.

"Hij zit in een heel lastige positie", constateerde Simeone op de persconferentie. "Alle trainers in Spanje hebben bijzonder veel respect voor Ronald Koeman. Ik ben er van overtuigd dat hij hier sterker uit gaat komen. Ik vind het knap dat hij zich zo goed staande heeft gehouden en ik wil hem voor nu het beste wensen", aldus de Argentijnse topcoach.

Lees ook: Koeman laat Spaanse pers schrikken met Van Gaal-citaat

Atlético Madrid en FC Barcelona staan zaterdagavond voor de eerste keer dit seizoen tegenover elkaar. Koeman zit in ieder geval niet in de dug-out: de Nederlandse oefenmeester zit zijn tweede wedstrijd schorsing uit na commentaar op de leiding. Zijn assistent-coach Alfred Schreuder neemt daarom de honneurs waar. Het is niet bekend wat er met hem gebeurt.

Voor Koeman lijkt het doek inmiddels al gevallen. Zijn ontslag is een kwestie van tijd. Vooral een tactische keuze tijdens de wedstrijd tegen Benfica, waarin Barça met een driemansdefensie aantrad, wordt Koeman verweten. Met nul punten uit twee Champions League-duels is Barça dramatisch aan de groepsfase begonnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen