Hake en Timber tegen Ajax: "Moeder is stiekem voor Utrecht"

1 oktober 2021, 16:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht gaat dit weekend op bezoek bij Ajax. De Amsterdammers staan eerste in de competitie met negentien punten uit zeven wedstrijden. Maar met lood in de schoenen naar de Johan Cruijff ArenA? Als het aan René Hake ligt niet. De trainer heeft een plan bedacht in de hoop om de regerend landskampioen te verschalken. 

"Het zou heel naïef zijn om je op bepaalde vlakken niet aan te passen. Alleen moet je uiteindelijk wel Ajax bestrijden vanuit je eigen principes. Je moet een bepaald geloof hebben dat je daar iets kunt bereiken, ondanks dat je weet dat het lastig wordt. Je moet erop vertrouwen dat je lang in de wedstrijd kunt blijven en uiteindelijk kan stunten. Dat probeer je erin te krijgen door de jongens zo goed mogelijk voor te bereiden, door ze te laten zien: als je dít doet, dan heb je kans. En dat we kans hebben, hebben we vorig jaar wel laten zien", stelt Hake.

De Domstedelingen trokken in een spektakelstuk voor de KNVB Beker aan het kortste eind door met 5-4 te verliezen, terwijl het in de competitie in een 1-1 gelijkspel eindigde. "Als we zondag onze manier van spelen zo kunnen volhouden als toen, dan hebben we een kans. Al is die nu misschien kleiner door de manier waarop Ajax speelt. Er staat de laatste weken geen maat op", vertelt de trainer lovend aan het Algemeen Dagblad.

Quinten Timber

Voor FC Utrecht-middenvelder Quinten Timber is het sowieso een speciaal duel. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar de Domstad en speelt dus voor het eerst tegen zijn oude club. Daarnaast neemt hij het op tegen tweelingbroer Jurriën. "Onze moeder is eigenlijk voor allebei, maar stiekem een beetje voor Utrecht. Ajax wint best wel veel de laatste tijd, dus ze denkt dat het mij beter uitkomt", vertelt de middenvelder aan RTV Utrecht. "We hebben allebei best een grote mond. Het gaat er hard aan toe."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen