Schmidt geeft blessure-update: "Natuurlijk zijn de jongens moe"

1 oktober 2021, 17:00

PSV won woensdagavond met 1-4 van Sturm Graz. Roger Schmidt en zijn manschappen moeten snel de knop omzetten richting de volgende wedstrijd. Dit weekend staat het duel met Sparta Rotterdam op het programma. Na het Europa League-duel heeft Roger Schmidt geen extra blessuregevallen in zijn ploeg, maar er keren ook nog geen spelers terug. Dat betekent dat Davy Pröpper en Noni Madueke ook nu nog ontbreken.

"Ze zijn nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Ik heb op dit moment geen indicatie dat er blessuregevallen zijn. Natuurlijk zijn de jongens daags na de wedstrijd moe, maar ik verwacht dat iedereen zondag klaar is om tegen Sparta Rotterdam te spelen", vertelt de oefenmeester op de website van PSV. De afgelopen wedstrijden deden Madueke en Pröpper ook al niet mee. Vooral de aanvaller wordt gemist. Ritsu Doan kreeg daardoor de afgelopen wedstrijden de kans, maar hij imponeerde nog niet.

Schmidt is benieuwd naar de komende wedstrijd tegen de Rotterdammers. "In vergelijking met vorig jaar is Sparta niet enorm veranderd volgens mij. Wat dat betreft weten we wat ons te wachten staat. Ze hebben het ons twee keer niet makkelijk gemaakt en net als tijdens het eerste duel afgelopen seizoen treffen we hen tijdens een periode waarin we veel wedstrijden spelen. We willen het blok uiteraard afsluiten met een overwinning."

"Ik heb ook gezien dat zij niet heel sterk aan het seizoen begonnen zijn", doelt de trainer op het feit dat de Spartanen nog maar een driepunter pakten in de competitie. "Maar dat hoeft zondag niets te betekenen. Iedere wedstrijd is er een op zich. We zullen geconcentreerd moeten zijn om te winnen. Wat dat betreft verwacht ik een zelfde houding van mij team zoals we die gisteren tijdens de eerste helft toonden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen