Gemengde gevoelens bij Jans en Brama: "Dan gebeurt het toch"

1 oktober 2021, 23:14

Trainer Ron Jans en middenvelder Wout Brama kunnen leven met het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. FC Twente kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een doelpunt van Manfred Ugalde. Daardoor blijft de ploeg voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen.

"Hier zullen beide partijen mee kunnen leven. We wisten dat Groningen ging stormen en de lange bal zou gaan spelen. En dan gebeurt het toch", doelt Jans op de vroege voorsprong van de thuisploeg. Cyril Ngonge zette de Groningers na acht minuten op voorsprong. "Maar de tweede helft waren we veel beter en creëerden we kansen, en baal je dat we twee punten hebben laten liggen", vervolgt de trainer op de website van de club.

"In de eerste helft waren de afstanden te groot, dat kostte energie. In de tweede helft speelde Groningen moeilijker van kant naar kant. En ook de wissels hebben eraan bijgedragen dat het in de tweede helft anders was. Dan stap je met een redelijk tevreden gevoel de bus in. Maar je wilt altijd meer. We hebben nog geprobeerd om de wedstrijd te winnen", aldus Jans, die twee doelpunten van de thuisploeg afgekeurd zag worden. Michael de Leeuw scoorde twee keer, maar beide keren mocht hij niet juichen na ingrijpen van de VAR.

Brama zag beide ploegen meer strijden dan voetballen. Hij noemt het dan ook een 'vechtwedstrijd'. "Groningen pompte elke standaardsituatie erin, waardoor wij moeilijk in ons ritme kwamen. In de tweede helft lukte ons dat beter. Dan moet je misschien blij zijn met de 1-1, maar ik vind ook dat we nog wel kansen hebben gehad op het einde. Dan had je misschien meer verdiend, maar het is wat het is", aldus de middenvelder, die baalt van de eerste helft. "Je weet in welke situatie Groningen zit, dan weet je dat ze gaan vlammen en stormen. Daar zijn we niet goed mee omgegaan, maar daar moet ik Groningen ook de credits voor geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen