Iñaki Williams verbetert Spaans record na bijna dertig jaar

1 oktober 2021, 23:35   Bijgewerkt: 2 oktober 2021, 08:32

Athletic Bilbao won vanavond de Baskische derby tegen Deportivo Alavés met 1-0 door een doelpunt van de 35-jarige spits Raúl García. Voor Iñaki Williams was het een speciale wedstrijd, ondanks dat hij niet op het scorebord kwam te staan. De voetballer pakte een Spaans record door aan de aftrap te verschijnen.

De Spaanse voetballer speelde vanavond zijn 242ste competitieduel voor Athletic Bilbao. Van dat aantal speelde hij er 203 achter elkaar, zonder ook maar een duel te missen. Daarmee verbreekt hij het revord van Juan Antonio Larrañaga, die één duel minder achter elkaar speelde tussen 1987 en 1992 voor Real Sociedad. De laatste keer dat Williams niet van de partij was, was ruim vijf jaar geleden.

Op 17 mei 2016 ontbrak hij tegen Malaga. Daarna was hij elk competitieduel in La Liga van de partij. Hij was in zijn recordreeks 169 keer basisspeler en fungeerde in 34 wedstrijden als invaller. De aanvaller speelde in alle competities 304 wedstrijden voor de Baskische grootmacht, waarin hij 41 keer een doelpunt voorbereidde en 69 keer zelf de afmaker was. Het leverde hem één interland op. Ook dat is al ruim vijf jaar geleden. Destijds was Vincent del Bosque de bondscoach. Hij gaf hem als invaller speelminuten tegen Bosnië-Herzegovina.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen