Geïrriteerde Buijs roept V/d Kerkhof na: "Een duur foutje"

2 oktober 2021, 09:54   Bijgewerkt: 2 oktober 2021, 13:15

Danny Buijs kan weinig begrip opbrengen voor de beslissing van Martin van den Kerkhof om het doelpunt dat Michael de Leeuw vrijdagavond maakte tegen FC Twente af te keuren. De 34-jarige aanvaller leek FC Groningen halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong te zetten, maar het feest ging niet door omdat de scheidsrechter een overtreding op Robin Pröpper constateerde.

Na afloop van het 1-1 gelijkspel stond Buijs de pers te woord. Vlak voor zijn interview met RTV Noord startte, zag de trainer Van den Kerkhof weer. "Een duur foutje, die 2-0 die je afkeurt", riep hij de scheidsrechter na, om vervolgens het regionale medium te woord te staan. "Als je die goal afkeurt, moet je ook die van Twente afkeuren. Zo kijk ik er tegenaan. Zij (de arbitrage, red.) zullen ongetwijfeld een eigen waarheid hebben. Hun waarheid is dat zij de goede beslissing hebben genomen."

De beslissing van Van den Kerkhof om het doelpunt van De Leeuw af te keuren, mag controversieel genoemd worden. Heel veel leek er namelijk niet aan de hand toen Pröpper naar de grond ging. "Het is voetbal. Hij gaat erlangs, trekt en schopt hem niet neer, dus voor mij is het een goal. Ik kan jou ook langs je mouw schampen, maar dan val je toch niet neer? Dat kan wel als je een duw krijgt, je aan je shirt of arm wordt getrokken of er wordt gepootjehaakt."

Pröpper ging wel erg makkelijk naar de grond, is Buijs van mening. "Het veld was glad. Aan het begin van de wedstrijd zag je meer spelers uitglijden wanneer ze moesten wenden, keren en draaien. Ik kijk door een gekleurde bril, maar vond het gewoon een goal. Als hij die dan afkeurt, moet hij ook naar de goal van Twente kijken. Ngonge gaat er misschien wat wild in, maar de speler van Twente bukt helemaal waardoor hij het duel niet kan spelen. Dat zat een beetje tegen vandaag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen