Verrassende wending: Laporta spreekt vertrouwen uit in Koeman

2 oktober 2021, 14:00   Bijgewerkt: 2 oktober 2021, 14:23

Ronald Koeman mag voorlopig aanblijven als trainer van FC Barcelona. Joan Laporta heeft in aanloop naar de kraker tegen Atlético Madrid het vertrouwen in de Nederlandse oefenmeester uitgesproken.

"Koeman blijft. Hij blijft de trainer, ongeacht het resultaat van de wedstrijd van vanavond. Hij verdient een zekere mate van vertrouwen, hij is een clublegende. Ik waardeer het dat hij heeft geaccepteerd om de club in deze moeilijke tijd te coachen", aldus Laporta tegenover Spaanse media. De voorzitter zegt na een gesprek met Koeman zijn conclusies te hebben getrokken. "We hebben een goede relatie. Ronald is een goed mens en ik denk dat hij ook zo over mij denkt. We gaan er alles aan doen om de situatie om te keren."

Alles wees er na de afgang tegen Benfica in de Champions League (3-0) op dat de dagen van Koeman waren geteld. Toch zal de Nederlandse trainer op korte termijn niet worden vervangen. In Spaanse media doet het verhaal de ronde dat Barcelona het zich niet kan veroorloven om Koeman te ontslaan. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal heeft namelijk een ontslagpremie van twaalf miljoen euro in zijn contract staan. Zoals bekend heeft Barcelona grote financiële problemen.

De wedstrijd tegen Atlético Madrid wordt dus niet de laatste van Koeman als trainer van Barcelona. De Catalaanse grootmacht neemt het zaterdagavond in het Wanda Metropolitano op tegen de regerend kampioen van Spanje. Koeman zal dan overigens niet op de bank zitten. Hij is nog steeds geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij onlangs kreeg tegen Cádiz.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen