De Ligt wil zich graag nog een keer meten met Lewandowski

2 oktober 2021, 14:55

Matthijs de Ligt hoopt zich in de toekomst nog een keer te kunnen meten met Robert Lewandowski. In zijn Ajax-tijd heeft de 22-jarige centrumverdediger al twee keer tegenover de doelpuntenmachine van Bayern München gestaan. In München slaagde De Ligt erin om Lewandowski af te stoppen, in Amsterdam sloeg de Pool twee keer toe.

In een uitgebreid interview met DAZN wordt De Ligt gevraagd tegen welke spits hij in de toekomst nog een keer wil spelen. "Lewandowski", antwoordt de Nederlandse verdediger onmiddellijk, om vervolgens zijn keuze uit te leggen. "Het is lastig om tegen hem te spelen, hij heeft veel ervaring. Hij hoeft een neusje voor de goal en hoeft niet goed te spelen om doelpunten te maken."

De Ligt is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Juventus. Nog altijd leert hij veel van de ervaren Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. "Ze hebben veel gewonnen, met Juventus en Italië. Ze vertellen me dat ik goed aan de bal ben, maar gefocust en kalm moet zijn. Dat voelt het team ook en daardoor kunnen we beter spelen", aldus De Ligt.

Sinds dit seizoen wordt de voormalig speler van Ajax getraind door Massimiliano Allegri. "Ik ben blij dat hij mijn trainer is. Voor mij is het belangrijk dat ik me kan verbeteren. Tactisch helpt hij mij enorm. Winnen is niet het belangrijkste, maar het enige dat telt. Dat is de mentaliteit die hij heeft."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen