Frustrerende middag United, Ronaldo en Van de Beek

2 oktober 2021, 15:25

Manchester United is er zaterdag niet in geslaagd de koppositie in de Premier League te veroveren. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer bleef op Old Trafford steken op een 1-1 gelijkspel tegen Everton. Donny van de Beek kwam weer niet aan spelen toe.

Hoewel Solskjaer zijn opstelling tegen opzichte van de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Villarreal (2-1) op vijf plekken had gewijzigd, was er weer geen basisplaats weggelegd voor Van de Beek. De Nederlandse middenvelder, die midweeks zijn frustratie uitte toen hij weer geen speeltijd kreeg, nam op de reservebank plaats naast onder meer Cristiano Ronaldo en Paul Pogba. De sterspelers maakten als invaller nog hun opwachting.

In een eerste helft waarin Everton de overhand had, nam United vlak voor rust de leiding via Anthony Martial. De Franse aanvaller schoot op aangeven van Bruno Fernandes de bal op overtuigende wijze tegen de touwen. Het was voor Martial zijn eerste doelpunt sinds 2 februari. Die voorsprong werd tot halverwege de tweede helft vastgehouden. Toen sloeg Andros Townsend na een messcherpe aanval toe. Zijn doelpunt vierde hij à la Cristiano Ronaldo, die vlak daarvoor binnen de lijnen was gekomen.

Het lukte Manchester United niet om nogmaals op voorsprong te komen. De Engelse grootmacht kwam zelfs nog heel goed weg toen Everton op 1-2 leek te komen. Leek, want na ingrijpen van de VAR werd een doelpunt van Yerry Mina afgekeurd. De Colombiaanse verdediger dacht de winnende te hebben gemaakt en was zijn goal al uitgebreid aan het vieren, toen scheidsrechter Michael Oliver hem het slechte nieuws bracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen