Van Polen treurt na wéér een nederlaag: "Het is onwerkelijk"

3 oktober 2021, 09:19

Eén punt uit acht wedstrijden, twee treffers voor en veertien doelpunten tegen. Dat zijn de harde cijfers waarmee hekkensluiter PEC Zwolle de interlandperiode ingaat. De Blauwvingers moesten zaterdag ook het onderspit delven in eigen huis tegen sc Heerenveen (0-1).

De knie van PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen zorgde voor de winnende goal, in eigen doel. "Ze gaven de bal heel strak voor en hij kwam tegen mijn knie geloof ik", schetst Van Polen het moment tegenover Voetbal International. "Volgens mij kon ik er niet heel veel aan doen, maar het past weer perfect in de fase waar we nu in zitten. Daarna kregen we de bal er ook niet meer in. Je hebt van die fases in wedstrijden dat je denkt: Hij zal nu toch wel écht gaan vallen. Maar hij valt elke keer maar niet bij ons, dát is zo frustrerend."

Ondanks dat PEC Zwolle aardig mee kon met sc Heerenveen, zijn de cijfers van de ploeg dit seizoen zorgwekkend. "Natuurlijk ben je dan degradatiekandidaat nummer één. Dat zijn gewoon de harde feiten", concludeert Van Polen. "We zullen het gat zo snel mogelijk moeten dichten, ik kan alle clichés er wel weer uit gooien, feit is dat we na acht wedstrijden één punt hebben en twee doelpunten hebben gemaakt. Dat is gewoon zwaar, zwaar, zwaar ondermaats. We waren redelijk gelijkwaardig, dan weet je dat één kans, één goal het verschil gaat maken. Die kans hebben wij gehad met Slobodan, die moet er gewoon in, zo simpel is het. En dan glijdt Mark Pabai ook nog uit voor de rebound. Het is echt ongelooflijk."

Lees ook: PEC Zwolle krijgt volgende domper met vervolgonderzoek

Van Polen besloot afgelopen zomer nog één jaar door te gaan als profvoetballer. De verdediger wordt volgende week 36, maar heeft ondanks de slechte prestaties nog plezier in het spelletje. "Het is echt om moedeloos van te worden. Of ik spijt heb dat ik niet gestopt ben afgelopen zomer? Die vraag heb ik de laatste tijd heel vaak gekregen, maar nee, totaal niet. Het gaat niet om mij, maar om de club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen